• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Lotus сподівається розпочати з допомогою нового власника виробництво позашляховиків

Lotus сподівається розпочати з допомогою нового власника виробництво позашляховиків

10 лютого 2018
Lotus сподівається розпочати з допомогою нового власника виробництво позашляховиків

Минулий рік був дуже важливим для компанії. Невизначеність подальшої долі Lotus змусила її малайзійського власника DRB-Hicom продати контрольний пакет акцій китайському автовиробникові Geely Holding Group.

Генеральний директор компанії Жан-Марк Галес, який протягом останніх трьох років щосили намагався стабілізувати фінансове становище Lotus, сказав про нового китайського власника компанії: «Для нас це був найкращий варіант».

В інтерв'ю кореспондентові Automotive News Europe Ніку Гіббсу Галес так пояснив, чому він упевнений, що Lotus готовий зайняти нішу в сегменті преміальних позашляховиків.

Що Geely може взяти від Lotus?
Lotus - це орієнтир у збірці, аеродинаміці і досягненні мінімальної ваги автомобіля. Я цілком впевнений, що в нашому розпорядженні виявиться пакет напрацювань Geely, котрий ми зможемо використовувати при проектуванні кроссовера Lotus, який буде володіти унікальними легкими функціями, аеродинамікою і технологією, притаманними бренду Lotus.

Що змушує Lotus планувати розширення виробництва спортивних автомобілів?
Ми не просто прив'язані до спортивних автомобілів, які є досить стабільним ринком у всьому світі. Однак, ми не можемо не враховувати того, що продажі позашляховиків, особливо преміальних позашляховиків, ростуть дуже стрімко.

Чи буде в платформі SUV використовуватися посилений алюміній, як це робиться в спортивних автомобілях Lotus?
Чому це має бути? Посилений алюміній для спортивних автомобілів - відмінна річ, і в найближчі роки ми неодмінно будемо дотримуватися цієї технології, тому що це наша розробка. На інших сегментах ми можемо мати сталь, алюміній, композити або навіть вуглецеве волокно. Майбутнє покаже.

Чи буде Geely використовувати технічні напрацювання Lotus?
У Lotus Engineering є багато можливостей для наших акціонерів. Це одна з причин, по якій нас купив Geely.

Lotus отримав дохід у другій половині останнього фінансового року. Коли компанія досягне рентабельності на весь рік?
Наше завдання вже протягом цього фінансового року досягти прибутковості. Ми не були прибутковою компанією протягом декількох десятиліть. Однією з причин покупки Lotus китайським автовиробником Geely стало те, що ми, все-таки, зуміли вижити в умовах жорстокої конкуреціі на світовому автомобільному ринку.

Як Lotus зміг поліпшити своє фіннасовое становище без збільшення обсягів продажів?
Продажі в минулому році склали 1500 автомолів, і в цьому році вони залишаться приблизно такими ж. Зростання доходів на 15% обумовлюється більш високою ціною нашої продукції. Потужні спортивні автомолі завжди добре продаються.

Чи були інвестиції Geely використані на розробку нових автомобілів?
Ніякі суми не розкриваються. Ми працюємо над захоплюючим п'ятирічним планом з нашими новими акціонерами. Результатом має стати вихід на ринок п'яти нових автомобілів.

Де будуть вироблятися нові автомобілі?
Виробництво наших спортивних автомобілів залишиться в Британії, це ясно. Lotus - це, по суті, бренд Об'єднаного Королівства, тому нам це потрібно. Якщо в майбутньому у нас буде один або два заводи для потенційного кросовера, вони повинні бути близькі до того, де знаходиться ринок призначення. Для позашляховиків найбільшим ринком в світі є Китай. Але в даний момент я нічого не виключаю.

Окрім позашляховиків, чи є інші сегменти, в яких Lotus міг би зайняти нішу?
В даний час ми проводимо аналіз, і може бути більше сегментів, де можна використовувати напрацювання Lotus. Але для кросоверів я думаю не про один розмір, а про декілька розмірів.

Невже позашляховики повинні бути компактними?
Легка вага не означає невеликий. Це означає ефективність. Це означає інтелектуальну інженерію. Це означає використання відповідних матеріалів з низько розташованим центром ваги. У нас є ідеї про те, як домогтися цього.

Чи буде це гібрид? Electric?
Є тенденції, що ведуть до електрифікації, і у всіх майбутніх автомобілях Lotus вона буде присутня в тому або іншому вигляді. Може бути, в спортивних автомобілях будуть, як і раніше, використовуватися двигуни внутрішнього згоряння. Однак, якщо це буде перешкоджати зниженню ваги автомобілів, ми відмовимося від таких двигунів.