• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Great Wall Motor. Нові перспективи виходу на світовий ринок

Great Wall Motor. Нові перспективи виходу на світовий ринок

20 жовтня 2018
Great Wall Motor. Нові перспективи виходу на світовий ринок

У наших попередніх публікаціях ми вже побіжно згадували про те, що наш китайський партнер Great Wall Motor Group (GWM) уклав венчурний контракт з BMW про створення спільного підприємства з виробництва автомобілів.

Контракт був підписаний в Берліні 10 липня поточного року під час проведення п'ятого раунду міжурядових консультацій між Китаєм і Німеччиною.

Урядові делегації, які брали участь в консультаціях, очолювали канцлер ФРН А. Меркель та Прем'єр-міністр Китаю Л. Кецян, що свідчить про високу зацікавленість сторін в результатах реалізації контракту.

Отже, Great Wall Motor Company Limited (далі - GWM) і BMW Holding B.V. (далі - BMW) домовилися:
• заснувати спільне підприємство Spotlight Automotive Ltd. з місцем реєстрації в місті Чжанцзяган провінції Цзянсу, Китай;
• статутний фонд СП створити в розмірі 1,7 мільярда юанів (близько 300 мільйонів доларів США) з розподілом часток співзасновників 50:50;
• сторонам інвестувати в створення і розвиток СП 5,1 мільярда юанів (близько 780 мільйонів доларів США);
• для управління спільним підприємством створити раду директорів у складі шести осіб, в тому числі голова (від GWM) і віце-голова (від GWM);
• термін повноважень ради директорів - 4 роки.

Під час церемонії підписання контракту представники компаній виклали своє бачення цілей спільного підприємства і шляхів їх досягнення.

Контрактом передбачається будівництво в Китаї сучасного автомобільного заводу з річним обсягом виробництва в 160 000 автомобілів і з можливістю збільшення виробничої потужності в міру необхідності.

Продукція та послуги СП будуть поставлятися на світовий ринок, а співпраця сторін покликана ефективно сприяти процесу їхньої глобалізації і сприяти розробці стратегії GWM в області виробництва автомобілів, що працюють на нових джерелах енергії (NEV), і відкриває компанії вихід на світовий ринок.

Комерційне співробітництво між GWM і BMW, засноване на багатопрофільних зв'язках і взаємній вигоді, буде відповідати національним галузевим тенденціям, а також відповідати соціальним, технічним і екологічним стандартам Китаю.

Ресурсні, технологічні, управлінські потенціали сторін будуть використовуватися в одній з десяти ключових областей національного розвитку Китаю - «Енергозберігаючі та нові енергетичні транспортні засоби».

Для BMW це перший спільний з іноземними партнерами проект в області NEV. В ході його реалізації баварська компанія розширить можливості більш ефективного використання всіх своїх напрацювань в цьому сегменті.

Не з порожніми руками входить в проект і китайський партнер. GWM досягла чималих успіхів в розробці електродвигунів, акумуляторних батарей для NEV і систем управління.

Створено спеціалізований центр для розробки, тестування і випробування силових АКБ.

У науково-дослідних центрах з енергетичних технологій, побудованих GWM в Соннам-сі, Кенги-до, Південній Кореї та Австрії, працюють китайські і зарубіжні фахівці світового рівня.

Співпраця між GWM і BMW - новий приклад для відкритої співпраці в китайській автомобільній промисловості, що поєднує оптимізацію і інтеграцію глобальних ресурсів. Воно допоможе GWM і BMW спільно розширювати міжнародний ринок, інтегруючи їх переваги.

GWM - один з провідних гравців китайського автомобільного ринку. На кінець 2017 року загальні активи GWM досягли 110,547 мільярдів юанів (близько 16 мільярдів доларів США).

В даний час GWM володіє 4-ма брендами - HAVAL, Great Wall, WEY і ORA, кожен з яких продав в 2016 і 2017 роках більш, ніж по одному мільйону автомобілів.

BMW - один з всесвітньо відомих автомобільних і мотоциклетних виробників, має історію створення автомобілів протягом 100 років і володіє чотирма брендами BMW, MINI, Rolls-Royce і BMW Motorrad, а також займається автокредитуванням і висококласними туристичними послугами.

Ця співпраця є потужним доповненням до глобальної стратегії BMW щодо нових енергетичних транспортних засобів та міжнародної стратегії GWM, а також є, безумовно, сильним союзником уряду Китаю.

В майбутньому поглиблена співпраця між двома сторонами в області створення бренду, системи управління, виробництва, а також технологій, науково-дослідних і конструкторських робіт, буде використовувати більш широкий ринок, тим самим прискорюючи глобалізацію і розвиток NEV.