• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »США - Китай. Торгові війни

США - Китай. Торгові війни

31 березня 2018
США - Китай. Торгові війни

За оцінкою Moody's Investors Service величезне позитивне сальдо Китаю в торговому балансі між двома країнами утворилося завдяки

великому прямому впливу на ринок США таких товарів китайського виробництва, як вироби з дерева, меблі, офісна та побутова техніка, електрообладнання, дорожні транспортні засоби, телекомунікаційне обладнання, електричні машини, одяг і взуття, тваринні масла і жири.

Ми постійно інформуємо відвідувачів нашого сайту про успішний наступ на американський ринок наших партнерів - провідних китайських автовиробників BYD, Geely, Chery, Great Wall, чия продукція в чималій мірі посприяла створенню цього положітельноого сальдо.

Китай звинуватив США в обмеженнях свого експорту до Сполучених Штатів, але висловив надію на те, що можна знайти рішення для врегулювання торговельних питань між двома найбільшими економіками світу.

На думку китайської сторони, заява президента США Дональда Трампа про тарифи на китайський імпорт в розмірі 60 мільярдів доларів може призвести обидві країни до торгової війни.

Ці тарифи будуть введені відповідно до розділу 301 Закону США про торгівлю США 1974 року, в якому основна увага буде приділяється китайським високотехнологічним товарам. Трамп каже, що Пекін змусив фірми США перевести свою інтелектуальну власність в Китай, так як вартість ведення бізнесу там значно нижча.

Вашингтон також наполягає на тому, щоб Китай скоротив на 100 мільярдів своє приголомшливе позитивне сальдо торгового балансу, яке складає на даний момент 375 мільярдів доларів США.

Прес-секретар МЗС Китаю Хуа Чунінг заявила, , маючи на увазі експортний контроль США на деякі високотехнологічні продукти, що було б несправедливо висувати проти Китаю звинувачення у недобросовісній торгівлі, якщо Сполучені Штати не продаватимуть Китаю те, що він хоче купити.

«Скільки соєвих бобів слід купувати в Китаї, щоб вони були рівні за вартістю одному літаку Boeing? Якщо Китай купує певну кількість літаків Boeing, то США повинні купити таку ж кількість китайських літаків C919? »- Сказав Хуа.

«Однак Китай як і раніше сподівається, що він зможе провести конструктивні переговори зі Сполученими Штатами в дусі взаємної поваги, щоб знайти безпрограшне вирішення проблеми», - додала вона.

На думку аналітиків, такі компанії, як Tesla і Boeing, а також угоди, що вимагають схвалення китайців, можуть потрапити в перехресний вогонь, якщо почнеться торгова війна.

Виробник електоропривідних автомобілів  США Tesla Inc. знаходиться в тривалих переговорах з владою Шанхаю про будівництво в місті свого заводу.

Виробник літаків США, який має найбільшу частку на ринку в Китаї, заявив, що згідно з досягнутою в минулому році попередньою домовленістю Китай протягом 20 років закупить більше 7 000 літаків Boeing вартістю 1,1 трильйона.

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер заявив, що тарифи будуть націлені на високотехнологічний сектор Китаю, а також можуть бути обмеження на китайські інвестиції в Сполучених Штатах.

Джейкоб Паркер (Jacob Parker), віце-президент по китайському бізнесу в бізнес-раді США в Китаї, сказав, що Китаю необхідно прийняти більш жорсткі стримуючі заходи проти підробки і крадіжки IP-адрес, а також відмовитися від вимог ліцензування на спільне підприємство і бізнес, які можуть бути використані для передачі технологій і для отримання доступу до ринків.

«На даний момент дуже важко обом сторонам сісти і поговорити, тому що адміністрація Трампа, схоже, вирішила неодмінно реалізувати прийняті рішення, незважаючи на зустрічні пропозиції Китаю», - сказав Он Вейв, старший науковий співробітник Пекінського Центру з питань Китаю і глобалізації.

«Більшість китайських корпорацій, схоже, досить стійкі до потенційної торговельної війни, з огляду на високу частку внутрішніх доходів», - сказала Алісія Гарсія Ерреро, головний економіст Азіатсько-Тихоокеанського регіону Natixis. «Однак є певні сектори, які будуть відносно більш постраждалими, такі як інформаційні технології та споживчі товари тривалого користування».

Світова організація торгівлі, розглянувши в середині березня ситуацію, що склалася, прийшла до висновку про те, що Вашингтон не повністю виконав рішення 2014 року про своїх антисубсідарні тарифи на різні китайські продукти - від сонячних панелей до вітрових веж, «що дало Пекіну часткову перемогу над США в цій справі».

Viber Telegram Зворотній дзвінок Задати запитання