• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Наші партнери Great Wall і Chery

Наші партнери Great Wall і Chery

27 червня 2018
Наші партнери Great Wall і Chery

За повідомленням видання «Автомобільні новини Китаю», Great Wall Motor Co., найбільший виробник пікапів, почне продавати перший продукт під своїм новим брендом EV Ora в третьому кварталі цього року.

Пекінський веб-сайт Cheshi повідомив, з посиланням на віце-президента Great Wall по бізнес-плануванню Семюела Ченя, що мова йде про Ora iQ, - електричний компактний кросовер, що має довжину 4 445 мм, ширину 1735 мм і 1567 мм у висоту, колісну базу 2,615 мм.

Він живиться від літій-іонного акумулятора, що поставляється китайським виробником Contemporary Amperex Technology Co., і має запас ходу на одному заряді в 360 кілометрів.

Офіційне представлення нового бренду і першої його моделі Ora iQ відбулося на автосалоні в Пекіні в квітні. На даний момент компанія поставляє на ринок два електрифікованих автомобіля - електричний седан C30 і гібридний SUV.

Проте, Great Wall прагне виробляти більше електропривідних автомобілів як самостійно, так і через партнерські відносини.

Цей приватний китайський автовиробник в даний час веде переговори з BMW AG про спільне виробництво EVs для бренду Mini в Китаї.

У перші чотири місяці року Great Wall поставила на ринок 338 420 кросоверів, позашляховиків, пікапів і седанів, що на 3,4 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.


Державна компанія Chery Automobile Co., що є найбільшим в Китаї експортером легкових автомобілів, постійно досягала зростання обсягів продажів своєї продукції, довівши річний обсяг до одного мільйона автомобілів.

Chery також управляє спільним підприємством (50/50 з Jaguar Land Rover) в Чанша, провінції Цзянсу, в Східному Китаї.

Але в 2017 році поставки Chery знизилися на 4,2 відсотка, основний бізнес, виробництво легкових автомобілів, приніс збитки в розмірі 37,6 млн. юанів (9 близько шести мільйонів доларів). Даних про обсяги продажів за перші місяці цього року Chery не розкриває.

Ще в грудні минулого року це змусило Chery продати конгломерату приватного бізнесу Baoneng Investment Group половину своєї 50-відсоткової частки в шанхайському підприємстві Qoros Automotive, що виробляє міні атомобили.

За повідомленням Beijing Business News Securities Daily, заснованому на інсайдерської інформації, фінансовий стан компанії виявився ще гіршим, ніж передбачалося.

Він був обговорений на зборах представників трудових колективів, збори затвердили рішення керівництва залучити інвесторів, які змогли б «влити» в компанію не менше 20 мільярдів юанів (близько 3,1 мільярда доларів), що необхідно для виплати боргів і покриття інших збитків.

Збори представників висунули неодмінну вимогу до керівництва компанії відносного ретельного підходу до вибору інвесторів - адже вони, фактично, отримають контроль над компанією.