• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а

Готуємося до зими

27 вересня 2017
Готуємося до зими

Народна мудрість навчає нас готувати санки влітку, а віз взимку. Не зважаючи на те, що до зими іще досить далеко, ми бачимо, що осінь не тільки постукала в двері, але вже стала активно вступати у свої права. Часи для автомобілістів наступають нелегкі, тим більш важливо вже зараз подумати про те, щоб не мати проблем з настанням холодів.


Перша думка, яка приходить у голови переважної більшості водіїв у зв’язку із настанням холодів, - це думка про необхідність заміни літніх покришок на зимові. Але не поспішайте із заміною, спробуйте для початку реально оцінити стан Ваших шин та їхню придатність до експлуатації.


Чільним об’єктивним показником, який впливає на придатність покришок до використання, являється їхній вік. Відліковим пунктом при цьому є не дата купівлі, а дата виробництва.
Такого висновку можна дійти, виходячи із задекларованих виробниками технічних характеристик, де визначається, що протягом десяти років, починаючи з дати виробництва,  шини безпечні у експлуатації, якщо на них відсутні пошкодження, а ступінь зношення протектору не перевищує максимально допустиму норму.


Цими ж характеристиками визначається гарантійний термін п’ять років з дати виробництва але не більше двох років з моменту купівлі. Також визначено, що при дотриманні необхідних умов складування шина зберігає свої якості протягом п’яти років з дати виробництва.


Головний суб’єктивний показник – це, звичайно, реальна міра придатності шин. У ході експлуатації вони постійно піддаються шкідливому природному, механічному та хімічному впливу, внаслідок чого втрачають свої експлуатаційні якості.


Вібрація, яка виникає під час руху автомобіля та не усувається балансуванням коліс, свідчить про те, що шини прийшли у стан, не придатний до експлуатації.


Глибину протектора можна проміряти, а здуття чи пошкодження поверхні помітні і для неозброєного ока. Але причинами можуть бути також передчасне старіння матеріалів, із яких виготовлена шина, її нерівномірне зношення, прихована деформація.

У такому випадку Вам не поталанило – резину потрібно купувати нову.


Якщо на автомобілі замінили резину, це іще не означає, що він підготовлений до зими. Інструкціями з експлуатації для усіх марок автомобілів визначаються переліки робіт, які необхідно для цього виконати.


У зв’язку із цим хотілося би окремо сказати про перевірку стану та готовності до роботи системи опалення. Влітку, за несправного кондиціонера, від високої температури зарадять відчинені вікна та люки. Взимку же, за непрацюючої системи опалення, у машині буде холодно, дуже скоро скло, особливо лобове, замерзне, і врятуватися від цього буде неможливо.
Автомобілі від китайських виробників, нажаль, не завжди убезпечені від поломок системи опалення. Зокрема, про це слід подумати власникам і водіям Geely Emgrand.


АвтоАзія готова надати Вам всебічну допомогу та забезпечити Вас усім, що може знадобитися для підготовки Вашої машини до зимової експлуатації.