• ПН-ПТ 09:00 - 16:00
  • СБ, НД ВИХІДНИЙ
  • Киев Смелянская, 10 а
Запчастини для китайських авто »Новини »Auto China 2018. Дебют EV бренду компанії Great Wall

Auto China 2018. Дебют EV бренду компанії Great Wall

23 травня 2018
Auto China 2018. Дебют EV бренду компанії Great Wall

Китайський автомобільний гігант Great Wall Motors представив свій четвертий за рахунком бренд, ORA, спеціально створений для виробництва електромобілів. Продукція бренду на початку буде як завжди, поставлятися на внутрішній ринок, а перший едектропривідний автомобіль зійде з конвеєра в кінці цього року.

Продукція ORA складається з двох модельних діапазонів: серії R і серії iQ.

Серія R буде представлена двома компактними автомобілями R1 і R2.
R1 - це мікроавтобус, готовий проникнути на ринок автомобілів Китаю, де крихітні трики і електричні велосипеди є популярними варіантами для руху по мегаполісам, таким як Пекін.

R2 - це більший чотиримісний транспортний засіб з чотирма колесами, розташованими в кутах кузова, що дозволяє максимально збільшити колісну базу і простір салону.

Очікується, що автомобілі серії Compact R сподобаються молодим міським покупцям, в той час, як iQ - більший кроссовер, є гнучким варіантом для сімейних покупців.

Головний дизайнер Great Wall Motors Кейсуке Торікай, представляючи R1 і R2 в дні Auto China 2018, сказав, що автомобілі були «спроектовані з простотою в ядрі».

Ефект спрощення зовнішнього дизайну як R1, так і R2 означає, що кожен автомобіль має сучасний мінімалістський вигляд і високу функціональність, що, за словами Торикая, має сподобається молодим покупцями.

Віце-президент з планування виробництва Сем Чен сказав, що, хоча продукція ORA спочатку призначалася тільки для Китаю, Great Wall Motors розгляне питання про постачання цих транспортних засобів і на зарубіжні ринки: «Ми розглянемо попит глобального ринку. Залишається питання, чи залишиться експортна продукція під брендом ORA, чи буде мати сенс постачати її під іншим брендом. Цей все ще обговорюється нами ».

З урахуванням великих перспектив розвитку «безпілотних автомобілів» скло розташованих на крилах дзеркал було замінене індикаторами сліпих зон, хоча невідомо, чи буде ця функція в стилі концепт-кара присутня в серійних автомобілях.

Інші можливості автомобілів ORA включають в себе вдосконалену систему людино-машинного інтерфейсу і автомобільний ключ з підтримкою телефону, який забезпечить обмін автомобілями між друзями.

Китай є потужним прихильником впровадження технологій електромобілів. Уряд зобов'язав автовиробників довести частку електромобілів з нульовими викидами в загальному обсязі вироблених ними автомобілів до 10 відсотків в 2019 році і до 12 відсотків у 2020 році.

Для підтримки впровадження EV в Китаї покупці можуть вимагати знижку в розмірі 10 відсотків від покупної ціни електричних і гібридних транспортних засобів.

Підтверджуючи своє прагнення до розвитку виробництва електромобілів, компанія Great Wall Motors за останні 18 місяців інвестувала $ 120 млн в розвиток батарей EV.

Для отримання доступу до настільки необхідних ресурсів батареї, в жовтні 2017 року компанія придбала 3,47% акцій літієвидобувної компанії WA Pilbara Minerals.

В кінці минулого року компанія Great Wall Motors відкрила нову електромоторну лабораторію вартістю близько 60 мільйонів доларів США. Об'єкт включає 19 електронних силових установок, шість гібридних трансмісійних лабораторій і лабораторію двигунів.

Була побудована нова лінія для виробництва електродвигунів і блоків управління, що має початкову виробничу потужність в 100 000 одиниць в рік. Компанія заявила, що на другому етапі її розвитку потужність виросте до 300 000 одиниць в рік.